Brandt & Levie

Brandt & Levie

Brandt & Levie is een worstmakerij gevestigd in Amsterdam. In 2011 is het bedrijf gestart door de drie vrienden Geert van Wersch, Jiri Brandt en Samuel Levie na een reis door Italië. Tijdens die reis in Italië hebben de heren kennis opgedaan van het fermenteren en drogen van vleeswaren, maar ook gezien dat voor deze productie vaak varkensvlees uit Duitsland, Denemarken, België en Nederland wordt gebruikt. In de meeste gevallen is dat vlees van dieren die dieronvriendelijk zijn grootgebracht. Dat moest ook anders kunnen.

De vrienden die voor de reis jaren in de Amsterdamse horeca hadden gewerkt besloten de kennis mee terug te nemen naar Nederland en hier in Amsterdam culinaire worst te gaan maken van goed gehouden Nederlands varken. Culinair door de hun achtergrond in de keuken en door alle recepturen en kruidenmixen zelf samen te stellen. Volledig transparant door het vlees direct bij de boer te halen en te vertellen over deze boeren en hun varkens. Dierenwelzijn heeft Brandt & Levie in het hoogste vaandel.

Het assortiment is een afspiegeling van dat goed gehouden Nederlands varken. Doordat bij de boer alleen het hele varken gekocht kan worden is het assortiment breed en wordt alles van het varken gebruikt. Van kop tot kont. Zo wordt er naast droge worst en gedroogde vleeswaren ook achterham, pate, verse worst, knakworsten en rillettes gemaakt. Het overgebleven vet wordt omgevormd tot zeep.